Coaliţia coordonată de Arabia Saudită şi-a intensificat campania de bombardament în Yemen

Coaliţia coordonată de Arabia Saudită şi-a intensificat campania de raiduri aeriene în Yemen după ce rebelii huthi şi-au consolidat controlul asupra oraşului Sanaa în urma uciderii fostul preşedinte yemenit Ali Abdullah Saleh, care schimbase taberele, informează agenţia Reuters.

481 afișări
Imaginea articolului Coaliţia coordonată de Arabia Saudită şi-a intensificat campania de bombardament în Yemen

Coaliţia coordonată de Arabia Saudită şi-a intensificat campania de bombardament în Yemen

Fostul preşedinte şi-a pierdut viaţa luni, în cursul luptelor între susţinătorii lui şi rebelii huthi, care în urma uciderii lui Saleh şi-au consolidat controlul asupra capitalei Yemenului.

Saleh, care a ajutat rebelii huthi să obţină controlul asupra unei mari părţi din nordul Yemenului, inclusiv Sanaa, a decis săptămâna trecută să schimbe taberele şi să abandoneze cauza rebelilor.

Avioanele coaliţiei arabe au întreprins zeci de raiduri aeriene, bombardând poziţiile huthi din Sanaa, dar şi din alte zone ocupate de aceştia.

Ismail Ould Cheikh Ahmed, trimisul special al secretarului general ONU pentru Yemen, a îndemnat combatanţii să acţioneze cu reţinere.

"Intensificarea ostilităţilor va pune şi mai mult vieţile civililor în pericol şi va exacerba suferinţa lor", a declarat oficialul ONU.

Yemenul este scena unui conflict civil sângeros între Administraţia condusă de Abdrabbuh Mansur Hadi, recunoscută în plan internaţional, şi rebelii houthi, care sunt aliaţi cu unele unităţi militare fidele fostului preşedinte yemenit Ali Abdullah Saleh.

O coaliţie de state arabe coordonată de Arabia Saudită a intervenit militar în războiul civil din Yemen, susţinând forţele guvernamentale care se confruntă cu rebelii houthi sprijiniţi de Teheran.

Mai mult, în ţară sunt active şi o serie de organizaţii teroriste, inclusiv Al-Qaida şi Stat Islamic.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici