Coletul suspect din Namibia a fost un test american

Coletul suspect descoperit în timpul încărcării, în Namibia, a unui avion cu destinaţia Munchen, făcea parte dintr-un exerciţiu american, a declarat miercuri ministrul german al Afacerilor Interne, Thomas de Maiziere.

8 afișări
Imaginea articolului Coletul suspect din Namibia a fost un test american

Coletul suspect din Namibia a fost un test american (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Experţi şi poliţia criminalistică germană (BKA) au examinat bagajul pe loc. Este vorba despre un test în condiţii aproape reale, la originea căruia se află Statele Unite", a declarat el, într-o conferinţă de presă.

"Nu se ştie cui aparţine geanta-test" utilizată pentru "a descoperi dacă există lacune privind securitatea", a adăugat ministrul.

El a precizat că acest colet nu conţinea "explozivi" şi că "niciun moment pasagerii nu au fost în pericol".

Poliţia namibiană a interceptat miercuri, pe Aeroportul Internaţional din Windhoek, un colect suspect.

Comandantul poliţiei namibiene, Sebastian Ndeitunga, a declarat joi seara că acest bagaj consta "într-o geantă de calculator înfăşurată într-o folie de plastic" şi că în interiorul acesteia s-a descoperit "un sistem cu fire electrice şi un ceas".

Valiza a fost interceptată pe aeroportul internaţional din Windhoek, în momentul în care urma să fie încărcată la bordul unui avion cu destinaţia Munchen, al companiei LTU-Air Berlin, anunţase joi poliţia criminalistică germană (BKA).

Această descoperire a fost făcută chiar în momentul în care Germania intra în alertă, în urma unor indicii "concrete" ale unor planuri de atentate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici