Comandă de mingi antistres din cauciuc pentru armata canadiană, anulată din cauza controverselor

Ministrul canadian al Apărării, Peter MacKay, a anulat vineri o comandă controversată de 20.000 de mingi antistres din cauciuc, destinate militarilor, în urma comentariilor ironice apărute pe Internet.

550 afișări
Imaginea articolului Comandă de mingi antistres din cauciuc pentru armata canadiană, anulată din cauza controverselor

Comandă de mingi antistres din cauciuc pentru armata canadiană, anulată din cauza controverselor

Confruntată cu reduceri ale cheltuielilor, cu un scandal de spionaj şi după ce a pus capăt misiunii sale de luptă în Afganistan, armata canadiană a comandat vineri 20.000 de mingi antistres.

Aceste mingi de cauciuc, presate în mână pentru a evacua tensiunea musculară cauzată de stres, urmau să fie livrate la 30 martie, sfârşitul anului fiscal canadian, conform site-ului unde a fost postată cererea de oferte.

Numeroşi utilizatori de Internet au criticat imediat această comandă, considerată o risipă de fonduri publice, pe site-urile de presă şi pe reţelele de socializare.

"După ce ministrul MacKay a fost pus la curent cu acest contract, el a cerut oficialilor să anuleze această cheltuială inutilă pentru contribuabilii canadieni", a declarat vineri seara un purtător de cuvânt al ministrului Apărării.

Armata canadiană se confruntă cu reduceri ale bugetului, care fac parte dintr-un plan guvernamental mai vast, menit să reducă cu 10 la sută cheltuielile ministerelor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici