Comisarul european Guenther Oettinger anticipează oprirea ajutorului financiar acordat Turciei

Comisarul european pentru Buget, Guenther Oettinger, a declarat luni că se aşteaptă ca ajutorul financiar acordat Turciei, în valoare de peste patru miliarde de euro, să fie suspendat din cauza acţiunilor represive ale guvernului de la Ankara, relatează site-ul agenţiei The Associated Press.

948 afișări
Imaginea articolului Comisarul european Guenther Oettinger anticipează oprirea ajutorului financiar acordat Turciei

Comisarul european Guenther Oettinger anticipează oprirea ajutorului financiar acordat Turciei

"Fondul a fost alocat cu intenţia de a aduce Turcia mai aproape de Europa. Având în vedere evoluţiile politice din Turcia, nu îmi pot imagina că astfel de proiecte vor continua să fie finanţate", a spus Oettinger.

Comisarul european pentru Buget a mai precizat că ajutorul financiar a vizat şi formarea profesională a judecătorilor şi procurorilor din Turcia, demers care ar trebui să continue până în 2020.

În urma tentativei eşuate de lovitură de stat de anul trecut, autorităţile turce au arestat peste 50.000 de persoane, iar 140.000 de funcţionari publici şi militari au fost suspendaţi din funcţii ori demişi. Printre aceştia se află mii de judecători şi procurori.

Potrivit regimului lui Recep Tayyip Erdogan, persoanele vizate sunt acuzate de implicare în puciul eşuat care ar fi fost orchestrat de către clericul musulman Fethullah Gulen, care locuieşte în Statele Unite.

Oficialii Uniunii Europene şi-au exprimat în repetate rânduri îngrijorarea cu privire la situaţia drepturilor omului în Turcia şi la situaţia politică, după evenimentele din luna iulie 2016.

Parlamentul European a emis o rezoluţie prin care se cere suspendarea negocierilor pentru aderarea Turciei la Uniunea Europeană, în cazul în care Ankara va efectua o reformă constituţională.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici