Comisia Europeană recomandă prelungirea cu 3 luni a controalelor la frontierele din spaţiul Schengen

Controalele la frontierele interne ale statelor din spaţiul Schengen ar trebui să fie prelungite pentru încă trei luni, în timp ce UE încearcă să găsească soluţii la criza imigranţilor, a recomandat miercuri Comisia Europeană, potrivit postului de televiziune France 24.

867 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană recomandă prelungirea cu 3 luni a controalelor la frontierele din spaţiul Schengen

Comisia Europeană recomandă prelungirea cu 3 luni a controalelor la frontierele din spaţiul Schengen (Imagine: Mediafax Arhiva Foto)

Austria, Germania, Danemarca, Suedia şi Norvegia au introdus prima oară controalele la frontiere în anul 2015, ca urmare a valului de imigranţi sosiţi în Europa din Orientul Mijlociu şi Africa.

Actualele măsuri au fost impuse în luna noiembrie şi erau programate să fie menţinute până la mijlocul lunii februarie.

"Au fost înregistrate progrese semnificative pentru anularea controalelor la frontierele interne, însă trebuie să consolidăm aceste evoluţii", a declarat Frans Timmermans, vicepreşedintele Comisiei Europene.

"Din acest motiv recomandăm ca statelor membre îngrijorate să le fie permisă menţinerea temporară a controalelor la frontiere pentru încă trei luni", a adăugat oficialul european.

Comisia Europeană a precizat că "încă nu au fost îndeplinite în totalitate condiţiile pentru revenirea la o zonă Schengen complet funcţională".

Cele 28 de state membre ale Uniunii Europene trebuie să aprobe în mod formal prelungirea controalelor la frontiere.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici