Manfred Weber, preşedintele Partidului Popular European: Parlamentul European va fi un "partener foarte dificil" în cursul negocierilor pe tema Brexit

Parlamentul European a reuşit să treacă peste încercările de diminuare a rolului său în cadrul viitoarelor negocieri pe tema ieşirii Marii Britanii din UE şi va fi un "partener foarte dificil" în cadrul negocierilor pentru Brexit, a declarat Manfred Weber, preşedintele Partidului Popular European.

637 afișări
Imaginea articolului Manfred Weber, preşedintele Partidului Popular European: Parlamentul European va fi un "partener foarte dificil" în cursul negocierilor pe tema Brexit

Manfred Weber, preşedintele Partidului Popular European: "Parlamentul European va fi un "partener foarte dificil" în cursul negocierilor pe tema Brexit" (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

Potrivit planului iniţial prezentat de Consiliul European, rolul Parlamentului European în cadrul negocierilor pe tema Brexit ar fi fost unul redus, însă Weber a declarat că, în urma unui "dialog bun" cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, simte că fără îndoială Parlamentul de la Strasbourg va juca un rol central în cursul negocierilor, relatează cotidianul britanic The Guardian.

"Sunt doar două parlamente care vor spune da: Parlamentul britanic şi cel european", a afirmat Weber, care a adăugat că "Parlamentul European consideră că în următorii doi ani trebuie să fie informat şi ţinut la curent în legătură cu situaţia, iar asta înseamnă că parlamentul trebuie să aibă un loc la masa negocierilor. Acestea sunt aşteptările noastre".

Liderul PPE a propus noului preşedinte al Parlamentului European, Antonio Tajani, să o invite pe Theresa May pentru o dezbatere cu europarlamentarii, după invocarea articolului 50.

Weber a vorbit şi despre discuţiile cu David Davis, ministrul pentru Brexit, în legătură cu interesul Londrei pentru parteneriatul între universităţile europene şi cele britanice, schimbul de informaţii în ceea ce priveşte combaterea terorismului şi zona Schengen.

"Îi ascult şi mă întreb: ce înseamnă Brexit? Le spui oamenilor că vrei să rămâi în toate aceste domenii şi le spui că Brexit e Brexit? Parlamentul va fi un partener foarte dificil pentru partea britanică", a mai declarat Weber.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici