Conflictul din Ucraina ar putea accelera tranziţia energetică verde a Germaniei

Consecinţele conflictului din Ucraina ar putea accelera tranziţia energetică ecologică a Germaniei, în pofida deciziei Berlinului de a reconecta centralele electrice pe cărbune pentru a compensa scăderea livrărilor de combustibili fosili din Rusia, arată un studiu publicat duminică.

687 afișări
Imaginea articolului Conflictul din Ucraina ar putea accelera tranziţia energetică verde a Germaniei

Guvernul german a făcut presiuni pentru trecerea la energia regenerabilă, urmărind ca aceasta să contribuie cu 80% din producţia de electricitate a ţării până în 2030, potrivit Reuters.

Studiul realizat de Allianz Trade a constatat că obiectivele Germaniei în materie de energie verde sunt susceptibile de a creşte ponderea energiilor regenerabile în mixul de electricitate pe termen mediu, chiar peste ceea ce ar fi necesar pentru a îndeplini obiectivele climatice de la Paris până în 2035.

Studiul a constatat că o creştere a producţiei de energie electrică pe bază de cărbune, aprobată de guvernul german la începutul acestei luni, nu va creşte emisiile de CO2 în Uniunea Europeană, deoarece producţia va fi limitată de sistemul UE de comercializare a emisiilor.

Studiul a afirmat că este puţin probabil ca gazul rusesc să fie înlocuit pe termen lung de cărbune din cauza preţurilor ridicate ale UE pentru comercializarea emisiilor.

"(Producţia de energie pe bază de cărbune) va fi scoasă de pe piaţă", a declarat Markus Zimmer, autorul studiului.

Acesta a spus că procedurile de planificare şi aprobare pentru energia regenerabilă trebuie simplificate şi accelerate pentru a îndeplini obiectivele guvernului german.

Studiul a estimat că extinderea energiei regenerabile în Germania în domeniul electricităţii ar necesita investiţii anuale de aproximativ 28 de miliarde de euro până în 2035, iar industria ar avea nevoie de aproximativ 440.000 de lucrători între 2022 şi 2035 pentru a atinge obiectivele.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici