CONFRUNTĂRI la frontiera cu Fâşia Gaza: Cel puţin 14 protestatari palestinieni, împuşcaţi mortal de armata israeliană. Sute de răniţi | FOTO, VIDEO

Cel puţin 14 protestatari palestinieni au fost împuşcaţi mortal, iar sute au fost răniţi în confruntări cu armata israeliană produse vineri la frontiera dintre Fâşia Gaza şi Israel, relatează site-ul israelian Ynetnews.com şi cotidianul Haaretz.

1073 afișări
Imaginea articolului CONFRUNTĂRI la frontiera cu Fâşia Gaza: Cel puţin 14 protestatari palestinieni, împuşcaţi mortal de armata israeliană. Sute de răniţi  | FOTO, VIDEO

Cel puţin şapte protestatari palestinieni, împuşcaţi mortal de armata israeliană

Zeci de mii de palestinieni participă vineri la "Marşul întoarcerii", organizat de mişcarea islamistă Hamas pentru încurajarea revenirii refugiaţilor palestinieni pe teritoriul israelian.

Armata israeliană a mobilizat zeci de lunetişti pentru aceste proteste violente, iar ministrul israelian al Apărării, Avigdor Lieberman, a avertizat că oricine se apropie de gardul dintre Israel şi Fâşia Gaza se expune riscurilor.

În zona protestelor au fost mobilizate şi tancuri israeliene.

Liderul mişcării Hamas, Ismail Haniyeh, a îndemnat protestatarii să nu se teamă de ameninţările israeliene.

Armata israeliană susţine că doi dintre palestinieni ucişi erau membri ai forţei de elită a mişcării Hamas, Nukhba. Conform autorităţilor israeliene, toţi indivizii împuşcaţi mortal erau militanţi "terorişti" cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici