Consilierii militari americani îi îndeamnă pe israelieni să nu facă în Gaza aceleaşi greşeli ca la Fallujah

  • Oficialii militari americani încearcă să convingă Israelul să evite tipul de luptă urbană brutală în care SUA s-au angajat împotriva insurgenţilor în perioada războiului din Irak.
  • Israelienii ar putea să se împotmolească în lupte sângeroase duse din casă în casă, mai avertizează oficialii.
  • În cea de-a doua bătălie de la Fallujah din 2004, 10,500 de militari americani, cu ajutor britanic şi irakian, s-au confruntat cu 4000 de insurgenţi irakieni - 95 de militari americani şi 2000 de insurgenţi irakieni au fost ucişi.
949 afișări
Imaginea articolului Consilierii militari americani îi îndeamnă pe israelieni să nu facă în Gaza aceleaşi greşeli ca la Fallujah

United States Marine

Ajutând Forţele de Apărare ale Israelului să găsească o serie de strategii diferite pentru a învinge Hamas în Gaza, consilierii militari americani trimişi în Israel invocă lecţiile învăţate în special din Fallujah în 2004, una dintre cele mai sângeroase bătălii ale războiului din Irak.

În loc să lanseze un asalt terestru la scară largă asupra Fâşiei Gaza, care ar putea periclita ostaticii, civilii şi ar putea inflama şi mai mult tensiunile din regiune, consilierii militari americani îi îndeamnă pe israelieni să folosească o combinaţie de lovituri aeriene de precizie şi atacuri cu forţe speciale în operaţiuni care să vizeze ţinte esenţiale. 

Pentru mai multe informaţii despre Fallujah:

 

Consilierii militari americani se bazează pe strategiile dezvoltate în timpul bătăliei de la oraşul irakian Mosul, când forţele coaliţiei conduse de SUA l-au eliberat de sub ocupaţia grupării teroriste ISIS.

Au fost folosite doar forţe speciale şi atacuri aeriene.

La fel ca Hamas, ISIS a construit tuneluri în tot oraşul Mosul şi a folosit civili ca scuturi umane, iar lupta pentru recucerirea oraşului a fost mai grea şi mai prelungită decât se anticipa.

Pentru mai multe informaţii despre Mosul: 

Administraţia Biden a trimis un general cu trei stele al Corpului Marinei pentru a sfătui armata israeliană cu privire la planificarea asaltului lor tactic., pe  Lt. Gen. James Glynn, fostul comandant al Comandamentului Forţelor Speciale de Operaţiuni Marine, care are o experienţă semnificativă în războiul urban din Irak, în special la Fallujah. 

De la atacul terorist al Hamas asupra Israelului pe 7 octombrie, SUA au devenit din ce în ce mai îngrijorate că strategia Israelului de a ataca Gaza cu un număr mare de trupe terestre este doar pe jumătate gata şi ar putea duce la un bilanţ nedeterminat de către forţele israeliene în fâşia Gaza, au spus oficialii americani, citaţi de CNN

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici