Controversă în SUA privind jurnalista care va modera dezbaterea între candidaţii la vicepreşedinţie

O controversă a izbucnit miercuri în SUA cu privire la jurnalista postului de televiziune ABC News Martha Raddatz, care va modera dezbaterea de joi între candidaţii la vicepreşedinţie, după ce un cotidian conservator a afirmat că preşedintele Barack Obama a participat la nunta acesteia în 1991.

169 afișări
Imaginea articolului Controversă în SUA privind jurnalista care va modera dezbaterea între candidaţii la vicepreşedinţie

Controversă în SUA privind jurnalista care va modera dezbaterea între candidaţii la vicepreşedinţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

The Daily Caller a publicat un articol în care afirmă că preşedintele american a fost invitat, în 1991, la nunta moderatoarei Martha Raddatz cu Julius Genachowski, pe care Obama l-a numit la conducerea Comisiei federale pentru comunicaţii, scrie USA Today, în ediţia electronică.

Cotidianul The Daily Caller a fost fondat de Tucker Carlson, un conservator convins, şi de Neil Patel, fost consilier al fostului vicepreşedinte republican Dick Cheney, adaugă publicaţia americană.

ABC News a reacţionat, afirmând că jurnalista nu are niciun conflict de interese în moderarea dezbaterii de joi între candidaţii la vicepreşedinţie.

"Martha Raddatz este cunoscută pentru modul său dur şi corect în care îşi face meseira şi nu a fost nicio surpriză pentru colegii ei din cadrul sau din afara ABC News că a fost aleasă de Comisia pentru dezbaterile prezidenţiale", se arată într-o declaraţie a postului de televiziune.

Obama şi Genachowski au fost colegi la Harvard. Raddatz şi Genachowski au divorţat în 1997 şi în prezent sunt recăsătoriţi.

Vicepreşedintele Joe Biden şi contracandidatul său republican Paul Ryan se vor confrunta joi în singura dezbatere organizată între ei, la Centre College din Danville, Kentucky.

Peter Eyre, un consilier al comisiei privind dezbaterile, a declarat că organizatorilor nu li se pare relevant că Obama a participat la nunta lui Raddatz în urmă cu peste 20 de ani.

"Am selectat-o pe Martha Raddatz deoarece este o jurnalistă grozavă şi va fi un moderator grozav, iar noi suntem încântaţi să ai avem", a declarat Eyre pentru USA Today.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici