Controverse în Congresul SUA în privinţa legii serviciilor medicale

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat, marţi, că este timpul ca Obamacare să eşueze, în contextul în care ultima propunere a Republicanilor a legii serviciilor medicale a fost respinsă în Senat, relatează The Associated Press.

424 afișări
Imaginea articolului Controverse în Congresul SUA în privinţa legii serviciilor medicale

Controverse în Congresul SUA în privinţa legii serviciilor medicale

Donald Trump a afirmat că Obamacare trebuie să eşueze singură. Preşedintele Trump a precizat că o nouă lege în domeniul sănătăţii propusă de republicani ar trebui să fie aceea care să permită colapsul actualei legi, iar o parte dintre republicani sunt de părere că Obamacare va intra în colaps, fiind afectată de creşterea mai multor taxe şi de diminuarea furnizării de asigurări, potrivit BBC.

 

 

Republicanul Mitch McConnel, liderul majorităţii din Senat, a afirmat că anularea Obamacare va fi supusă la vot în zilele următoare. McConnel a precizat că republicanii vor vota pentru abrogarea Obamacare şi că vor susţine o perioadă de tranziţie de doi ani pentru ca Congresul să conceapă un nou proiect de lege al serviciilor medicale.

Cu toate acestea, mai mulţi senatori republicani s-au declarat rezervaţi în privinţa planului partidului de a abroga Obamacare. Astfel, soarta legii pentru serviciile de sănătate rămâne incertă. Republicanii deţin 52 de locuri din cele 100 ale Senatului american, însă nu au reuşit până acum să adopte un nou proiect al legii serviciilor de sănătate.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici