Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică de pe un submarin, însă testul a fost un nou eşec

Coreea de Nord întreprins sâmbătă a un nou test balistic, însă se pare că a fost un eşec, racheta lansată de un submarin explodând la scurt timp după decolare, au anunţat autorităţile militare de la Seul, citate de Reuters.

1283 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică de pe un submarin, însă testul a fost un nou eşec

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică de pe un submarin, însă testul a fost un nou eşec (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Forţele militare nord-coreene au lansat o rachetă balistică de pe submarin aflat în largul portului Sinpo, au declarat oficialii militari de la Seul.

Lansarea rachetei a fost un succes, însă aceasta ar fi explodat ulterior în timpul zborului, la o înălţime de aproximativ 10 kilometri, potrivit agenţiei de ştiri Yonhap.

Coreea de Sud a condamnat dur acestă acţiune, criticând "comportamentul agresiv" al regimului de la Phenian.

Lansarea de rachete este o "încălcare clară a rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU," a comentat prim-ministrul japonez Shinzo Abe, citat de agenţia de ştiri Kyodo.

Autorităţile americane au anunţat că au monitorizat şi evaluat situaţia, în strânsă coordonare cu aliaţii şi partenerii săi regionali.

"Condamnăm cu fermitate testul balistic al Coreei de Nord, ce încalcă rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU, prin care se interzice în mod explicit utilizarea tehnologiei rachetelor balistice de către Coreea de Nord," a declarat Gabrielle Price, purtătorul de cuvânt al Biroului pentru Asia de Est si Pacific, în cadrul Departamentului american de Stat.

Autorităţile de la Washington şi cele de la Seul şi-au anunţat, vineri, decizia de a instala un sistem american de apărare antirachetă pe teritoriul Coreei de Sud.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici