Coreea de Nord a reţinut un nou cetăţean american - Yonhap

Autorităţile de la Phenian au reţinut un cetăţean american de origine coreeană, astfel că numărul total al cetăţenilor americani aflaţi în detenţie în Coreea de Nord se ridică la trei, potrivit agenţiei de ştiri Yonhap, relatează Reuters online.

6745 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord a reţinut un nou cetăţean american - Yonhap

Coreea de Nord a reţinut un nou cetăţean american - Yonhap (Imagine: Hepta)

Bărbatul, un american de origine coreeană, în vîrstă de peste 50 de ani, se afla în Coreea de Nord în legătură cu un program umanitar, a anunţat duminică Yonhap. El ar fi fost arestat vineri la aeroportul de la Phenian, în momentul în care se pregătea să părăsească ţara.

Agenţia de ştiri a mai indicat că bărbatul ar fi fost anterior profesor la Universitatea de Ştiinţă şi Tehnologie Yanbian din China, care are o filală şi la Phenian.

Un oficial din cadrul agenţiei sud-coreene de spionaj a declarat că nu are informaţii în legătură cu acest caz.

Alţi doi americani mai sunt închişi în Coreea de Nord, unul fiind acuzat de spionaj, iar celălalt a fost arestat şi condamnat la 15 de muncă silnică după ce ar fi încercat să fure un afiş de propagandă dintr-un hotel nord-coreean.

Acest incident are loc în contextul intensificării tensiunilor dintre Coreea de Nord şi Statelor Unite.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici