Coreea de Nord ameninţă Statele Unite cu atacuri

Regimul Kim Jong-Un a avertizat, vineri, că va reacţiona extrem de dur la orice agresiune a Statelor Unite, Phenianul avertizând chiar că ar putea lansa un atac preventiv împotriva armatei americane.

5564 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord ameninţă Statele Unite cu atacuri

Coreea de Nord ameninţă Statele Unite cu atacuri (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Regimul stalinist de la Phenian a atras atenţia că va devasta "fără milă" Statele Unite.

"Vom avea cea mai dură ripostă împotriva Statelor Unite şi forţelor vasale acestora; o vom face atât de nemilos, astfel încât niciun agresor nu va supravieţui", a declarat un oficial din cadrul armatei nord-coreene citat de agenţia oficială de ştiri, KCNA.

La rândul său, Han Song Ryol, un oficial din cadrul Ministerului nord-coreean de Externe, a avertizat că Phenianul ar putea lansa un atac preventiv pentru a bloca o eventuală agresiune americană "nebunească".

"Avem deja capacităţi de disuasiune nucleară şi în mod sigur nu vom asista pasiv la un atac american", a adăugat oficialul de la Phenian.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici