Liderii statelor Uniunii Eurasiatice, în favoarea acordării statutului de observator Republicii Moldova

Statele membre ale Uniunii Economice Eurasiatice sprijină acordarea statutului de observator Republicii Moldova în cadrul organizaţiei, a declarat preşedintele kîrgîz Almazbek Atambaev, cu ocazia reuniunii Consiliului suprem al Uniunii de la Bişkek, la care participă şi Igor Dodon, informează Tass.

632 afișări
Imaginea articolului Liderii statelor Uniunii Eurasiatice, în favoarea acordării statutului de observator Republicii Moldova

Liderii statelor Uniunii Eurasiatice, în favoarea acordării statutului de observator Republicii Moldova (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ Hepta)

"A fost decis să salutăm şi să susţinem solicitarea Republicii Moldova", a declarat liderul kîrgîz, care este şi preşedintele Consiliului suprem al Uniunii.

Atambaev a adăugat că decizia de acordare a statului de observator pentru Republica Moldova "a fost aprobată în conformitate cu procedura prevăzută".

Un comunicat de presă al Administraţiei prezidenţiale de la Chişinău informează că Igor Dodon se va deplasa la Bişkek, Kîrgîzstan, unde vineri are loc summit-ul Uniunii Economice Eurasiatice, organizaţie dominată de Moscova. Printr-o scrisoare oficială, trimisă de preşedintele moldovean în martie, R. Moldova a cerut statutul de observator în cadrul organizaţiei, potrivit site-ului Radio Europa Liberă.

Preşedintele Dodon a semnat la Chişinău la 3 aprilie şi un Memorandum de cooperare cu Uniunea Eurasiatică fără să aibă aprobarea Guvernului a Parlamentului, ambele controlate de Partidul Democrat. Premierul Pavel Filip a declarat atunci ca "memorandumul lui Dodon cu Uniunea Euroasiatică este doar o hârtie fără valoare".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici