Coreea de Nord nu are de ce să se teamă de nicio măsură a SUA de a extinde sancţiunile-diplomat

Coreea de Nord nu se teme de nicio măsură a Statelor Unite de a extinde sancţiunile care au rolul de a o izola de sistemul financiar global şi va continua "accelerarea" programului său nuclear şi balistic, a declarat pentru Reuters un diplomat nord-coreean.

2217 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord nu are de ce să se teamă de nicio măsură a SUA de a extinde sancţiunile-diplomat

Coreea de Nord nu are de ce să se teamă de nicio măsură a SUA de a extinde sancţiunile-diplomat

Aceasta include dezvoltarea capacităţii de atac preventiv şi a unei rachete balistice intercontinentale (ICBM), a spus Choe Myong Nam, adjunctul ambasadorului pentru misiunea nord-coreeană la NATO, în Geneva.

Luni, Reuters a citat un oficial american de rang înalt care a spus că Administraţia Trump analizează, în cadrul unui proces de revizuire a măsurilor care au rolul de a contracara ameninţarea nucleară şi balistică din partea Phenianului, adoptarea unor sancţiuni dure asupra Coreei de Nord care să izoleze statul de sistemul financiar global.

"Chiar şi interzicerea accesului la sistemul internaţional tranzacţional, sistemul financiar global, acest tip de acţiune este parte a sistemului lor care nu ne va speria şi nu va face nicio diferenţă", a spus Choe pentru Reuters.

El a numit sancţiunile actuale "scandaloase şi inumane".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici