Coreea de Sud a cerut Statelor Unite armament strategic, după presupusul test nuclear nord-coreean

Administraţia de la Seul a iniţiat discuţii cu Statele Unite pentru aducerea unor arme strategice pe teritoriul Coreei de Sud după ce regimul stalinist nord-coreean a anunţat că a testat cu succes o bombă cu hidrogen, informează site-ul agenţiei Reuters.

3382 afișări
Imaginea articolului Coreea de Sud a cerut Statelor Unite armament strategic, după presupusul test nuclear nord-coreean

Coreea de Sud a cerut Statelor Unite armament strategic, după presupusul test nuclear nord-coreean (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Statele Unite şi specialiştii internaţionali au exprimat dubii privind testul nord-coreean, dar au propus sancţiuni suplimentare contra regimului stalinist condus de Kim Yong-Un.

Explozia subterană a atras nemulţumirea Chinei, un aliat al Coreei de Nord, Beijingul reproşând că nu a fost informat.

Imediat după presupusul test nuclear, preşedintele Coreei de Sud, Park Geun-Hye, a discutat prin telefon cu omologul său american, Barack Obama.

Potrivit unui oficial militar, cei doi lideri au discutat despre posibilitatea staţionării unor arme strategice americane în Coreea de Sud.

După precedentul test nuclear, efectuat de Coreea de Nord în 2013, Washingtonul a trimis în Coreea de Sud două bombardiere strategice cu capacităţi atomice de tip B-2, aparate invizibile pe radare.

Coreea de Nord susţine că a testat o bombă cu hidrogen, după ce a pretins în alte rânduri că a dezvoltat focoase nucleare. Informaţiile nu au putut fi confirmate din surse independente, iar specialiştii au dubii că regimul de la Phenian ar fi dobândit o astfel de tehnologie, considerând că este vorba mai degrabă de o campanie de propagandă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici