Coreea de Nord cere pedeapsa capitală pentru Park Geun-Hye, fosta preşedintă a Coreei de Sud. Ordonanţa pentru execuţie, emisă: O aşteaptă moartea câinelui mizerabil oricând, în orice loc şi prin orice metodă

Regimul din Coreea de Nord a emis miercuri o ordonanţă pentru execuţia fostului preşedinte sud-coreean Park Geun-Hye şi a fostului director al serviciul sud-coreean de informaţii Lee Byung-Ho, acuzaţi ca au încercat asasinarea liderului nord-coreean Kim Jong-Un, informează site-ul agenţiei Yonhap.

14899 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord cere pedeapsa capitală pentru Park Geun-Hye, fosta preşedintă a Coreei de Sud. Ordonanţa pentru execuţie, emisă: O aşteaptă moartea câinelui mizerabil oricând, în orice loc şi prin orice metodă

Coreea de Nord cere pedeapsa capitală pentru Park Geun-Hye, fosta preşedintă a Coreei de Sud. Ordonanţa pentru execuţie, emisă: O aşteaptă moartea câinelui mizerabil oricând, în orice loc şi prin orice metodă

Prin intermediul unui comunicat distribuit de agenţia naţională de ştiri, Coreea de Nord a cerut şi extrădarea celor doi foşti înalţi oficiali sud-coreeni.

Potrivit Ministerului Securităţii de stat de la Phenian, fostul preşedinte Park Geun-Hye i-ar fi cerut lui Lee Byung-Ho să îl înlăture pe Kim Jong-Un prin orice metode, inclusiv printr-un asasinat.

"Fostul preşedinte Park şi fostul şef al spionilor Lee nu pot face niciun apel la această decizie. Pe aceştia îi aşteaptă moartea câinelui mizerabil oricând, în orice loc şi prin orice metodă, începând din acest moment. Cei doi sunt vinovaţi de acte hidoase de terorism sponsorizate de stat împotriva conducerii supreme a Coreei de Nord... vom impune pedeapsa cu moartea împotriva acestor trădători", se arată într-un comunicat al autorităţilor nord-coreene.

Coreea de Nord a mai avertizat că va impune pedepse sumare, fără o notificare preliminară, pentru persoanele care au organizat sau au luat parte la tentativa de asasinare a lui Kim Jong-Un.

"Nu ascundem faptul că, dacă autorităţile din SUA şi Coreea de Sud vor sfida acest avertisment şi vor contesta măsurile noastre ferme, vor trebui să plătească un preţ scump", a anunţat ministerul de Interne de la Phenian.

Park Geun-Hye, preşedintele demis al Coreei de Sud, a fost pusă sub acuzare în mod oficial într-un dosar de luare de mită şi abuz de putere. La 10 martie, Curtea Constituţională din Coreea de Sud a aprobat destituirea preşedintelui Park, întrucât a încălcat normele privind activitatea funcţionarilor.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici