VIDEO Cardinalul George Pell, oficial de rang înalt la Vatican, inculpat pentru abuzuri sexuale în Australia

Cardinalul australian George Pell, şeful Secretariatului pentru Economie de la Vatican, a fost pus sub acuzare pentru multiple abuzuri sexuale în Australia, a anunţat Poliţia din statul Victoria, informează agenţia de ştiri Dpa.

1901 afișări
Imaginea articolului VIDEO Cardinalul George Pell, oficial de rang înalt la Vatican, inculpat pentru abuzuri sexuale în Australia

VIDEO Cardinalul George Pell, oficial de rang înalt la Vatican, inculpat pentru abuzuri sexuale în Australia

"Cardinalul Pell a fost inculpat şi este chemat să se prezinte pentru audieri la Tribunalul din Melbourne pe data de 18 iulie", a declarat Shane Patton, comisar adjunct în cadrul Poliţiei din statul australian Victoria.

Oficialul a mai declarat că pe numele înaltului prelat au fost formulate "mai multe acuzaţii (…) şi multiple plângeri" referitoare la "abuzuri sexuale în trecut".

Pell, 76 de ani, care conduce departamentul economic de la Vatican, a negat în mod categoric acuzaţiile în acest sens, care se referă la perioada în care acesta era preot în Ballarat, oraşul său natal. Ulterior, el a devenit arhiepiscop de Melbourne şi apoi Sydney.

Într-un comunicat al Vaticanul se afirmă că înaltul prelat se va întoarce cât mai curând posibil în Australia pentru a răspunde acuzaţiilor.

Cardinalul George Pell este considerat drept al treilea cel mai important oficial de la Vatican şi a gestionat acţiunile oficiale ale Bisericii Catolice în legătură cu acuzaţiile privind abuzurile sexuale asupra unor minori care ar fi fost săvârşite de unii prelaţi din Australia, relatează BBC News online.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici