Donald Trump a acceptat invitaţia lui Emmanuel Macron de a participa la festivităţile de la Paris din 14 iulie

Preşedintele american Donald Trump a acceptat invitaţia omologului său francez Emmanuel Macron de a participa la ceremoniile organizate la Paris de Ziua Bastiliei, pe 14 iulie, a anunţat miercuri preşedinţia Franţei, informează site-ul agenţiei Reuters.

540 afișări
Imaginea articolului Donald Trump a acceptat invitaţia lui Emmanuel Macron de a participa la festivităţile de la Paris din 14 iulie

Donald Trump a acceptat invitaţia lui Emmanuel Macron de a participa la festivităţile de la Paris din 14 iulie

Informaţia a fost confirmată şi de un înalt oficial de la Casa Albă. Cei doi şefi de stat au discutat telefonic marţi, iar Macron a lansat această invitaţie.

"În cadrul comemorării a 100 de ani de la intrarea Statelor Unite în Primul Război Mondial, preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a acceptat o invitaţie din partea preşedintelui Republicii Franceze, Emmanuel Macron, pentru a participa la parada militară de Ziua Bastiliei, din 14 iulie", se arată într-un comunicat al preşedinţiei Franţei.

Soţia preşedintelui american, Melania Trump, a fost de asemenea invitată la ceremoniile din 14 iulie, când este marcată ziua naţională a Franţei.

Donald Trump şi Emmanuel Macron s-au întâlnit la Bruxelles în luna mai, în cadrul summitului G7 din Italia. Atunci, preşedintele francez l-a lăudat pe Trump, pentru "opinii puternice cu privire la o serie de subiecte, pe care le împărtăşesc în parte, precum lupta împotriva terorismului, dorinţa de a ne păstra locul în familia naţiunilor, iar despre dezacorduri am discutat foarte calm".

Cei doi lideri de stat se vor mai întâlni şi la summitul G20 din luna iulie, care va avea loc în Germania.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici