Coreea de Nord a eliberat un cetăţean american condamnat la 15 ani de închisoare pentru activităţi împotriva siguranţei statului. Otto Warmbier este deja în drum spre SUA. Familia anunţă că tânărul este în COMĂ

Autorităţile din Coreea de Nord l-au eliberat pe Otto Warmbier, un cetăţean american condamnat la 15 ani de închisoare pentru activităţi împotriva siguranţei statului nord-coreean, anunţă secretarul de Stat american, Rex Tillerson, citat de site-ul agenţiei Associated Press.

5547 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord a eliberat un cetăţean american condamnat la 15 ani de închisoare pentru activităţi împotriva siguranţei statului. Otto Warmbier este deja în drum spre SUA. Familia anunţă că tânărul este în COMĂ

Coreea de Nord a eliberat un cetăţean american condamnat la 15 ani de închisoare pentru activităţi împotriva siguranţei statului. Otto Warmbier este deja în drum spre SUA

Rex Tillerson a declarat că Otto Warmbier este deja în drum spre Statele Unite, pentru a se reuni cu familia. Potrivit lui Rex Tillerson, Departamentul de Stat a obţinut eliberarea lui Otto Warmbier sub coordonarea preşedintelui Donald Trump.

Rex Tillerson a dat asigurări că Departamentul de Stat va continua negocierile pentru a obţine eliberarea altor trei americani deţinuţi în Coreea de Nord.

Cetăţeanul american eliberat din Coreea de Nord este în comă - The Washington Post

Cetăţeanul american Otto Warmbier, eliberat de către autorităţile din Coreea de Nord, este în comă, fiind transportat în prezent spre Statele Unite, afirmă familia acestuia, potrivit cotidianului The Washington Post.

Otto Warmbier, un student în vârstă de 22 de ani, a fost transportat iniţial la o bază militară americană din Sapporo (Japonia), iar acum este în drum spre Statele Unite.

Warmbier este în comă de peste un an, adică imediat după ce a fost văzut la procesul desfăşurat în Phenian în martie 2016.

"Fiul nostru vine acasă", a declarat Fred Warmbier pentru cotidianul The Washington Post.

"Pentru moment, tratăm această situaţie ca fiind un accident. Îl vom vedea pe Otto în această seară", a spus tatăl studentului american.

Otto Warmbier, student la Universitatea din Virginia, a fost condamnat în martie 2016, în Coreea de Nord, la 15 ani de închisoare şi muncă silnică pentru activităţi contra siguranţei statului nord-coreean.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici