Coronavirusul din China: Primul caz de infectare cu noul tip de virus, confirmat în Nepal. Bilanţul morţilor a crescut

Zece oraşe din China au fost puse în carantină de autorităţi, ca măsură de a precauţie pentru opri răspândirea noului coronavirus depistat iniţial la Wuhan din provincia Hubei, care până în acest moment a ucis 26 de persoane, iar peste 830 de oameni au fost infectaţi.

10042 afișări
Imaginea articolului Coronavirusul din China: Primul caz de infectare cu noul tip de virus, confirmat în Nepal. Bilanţul morţilor a crescut

Sursa FOTO: Profimedia Images

UPDATE Primul caz de coronavirus din China, confirmat în Nepal

Un student din Nepal de origine chineză are coronavirusul apărut în China, a comunicat vineri seară Ministerul Sănătăţii din Kathmandu, citat de agenţia Reuters şi de cotidianul Le Figaro.

Acesta este primul caz confirmat de coronavirus din Nepal. Pacientul a fost plasat în carantină, iar persoanele cu care a intrat în contact sunt monitorizate medical.

Conform celui mai recent bilanţ anunţat de autorităţile chineze, 26 de persoane au murit din cauza virusului apărut în oraşul Wuhan. În total, au fost confirmate 830 de cazuri în China.

UPDATE Încă un caz de infectare cu noul tip de coronavirus a fost confirmat în Statele Unite

Autorităţile americane au identificat vineri al doilea caz de infectare cu noul tip de coronavirus pe teritoriul Statelor Unite, a anunţat Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), citat de ABC News.

Infecţia a fost confirmată la o pacientă în jurul vârstei de 60 de ani din Chicago, care călătorise în China, la Wuhan, în luna decembrie. Ea a fost internată în spital şi se află în stare stabilă, au informat oficialii din domeniul sănătăţii din Illinois.

„Întelegem că unele persoane sunt îngrijorate în legătură cu acest virus şi cu impactul pe care îl poate avea asupra americanilor. Riscul pe termen scurt pentru americani este scăzut în acest moment”, a declarat dr. Nancy Messonnier, directorul Centrului Naţional pentru Imunizare şi Boli Respiratorii, din cadrul CDC.

Anunţul vine în contextul în care Departamentul american de Stat i-a avertizat pe cetăţenii americani să nu călătorească în provincia Hubei din China, iar autorităţile chineze au anunţat că numărul persoanelor care au murit din cauza noului tip de coronavirus a crescut la 26.

Primul caz de coronavirus provenind din oraşul chinez Wuhan în Statele Unite a fost depistat marţi în statul Washington.

14 persoane au fost testate în Marea Britanie

Până în acest moment, în Marea Britanie au fost testate 14 persoane pentru noul coronavirus, în cazul a cinci pacienţi rezultatele fiind negative, iar ceilalţi încă aşteaptă rezultatele, relatează site-ul postului BBC News.

Toate persoanele testate în Marea Britanie au vizitat Wuhan - oraşul chinez unde a izbucnit epidemia - în ultimele 14 zile.

În Scoţia, unde au fost testate cinci persoane, a fost creată o echipă care să gestioneze ameninţarea pentru sănătate. Patru dintre pacienţi se pare că sunt chinezi, au anunţat autorităţile.

Pe lângă persoanele din Scoţia, a mai fost testată şi o persoană din Ţara Galilor şi un bărbat din Belfast.

"Oamenii care au evoluat deosebit de rău, şi din păcate au murit, se pare că sunt persoane care au alte afecţiuni ce le-ar putea face mai susceptibile să fie mai grav afectate de acest virus", a explicat Paul Cosford, director medical emerit al Serviciului de Sănătate Publică din Anglia (Public Health England).

Autorităţile au pus sub carantină 10 oraşe. Numărul deceselor a crescut

În total, autorităţile au suspendat transportul public în zece oraşe din provincia Hubei în urma epidemiei, a relatat cotidianul Hubei Daily.

Autobuzele nu vor mai circula în oraşele Chibi, Xiantao, Zhijiang, Qianjiang, Xianning, Huangshi and Enshi, iar la Ezhou au fost închise gările.

În oraşul Zhijiang, toate locurile publice au fost închise, cu excepţia spitalelor, supermarketurilor, pieţelor agricole, benzinăriilor şi farmaciilor, a precizat Hubei Daily.

Trenurile şi autobuzele nu mai circula de joi în Huanggang, localitate aflată la 70 de kilometri de Wuhan, primul oraş pus sub carantină. Locuitorilor li s-a cerut să nu plece din oraş nici prin alte mijloace. Potrivit Reuters, în Huanggang au fost raportate 12 cazuri de infecţie cu virusul.

Autorităţile au anulat o serie de evenimente publice şi din alte părţi ale Chinei, care au loc în perioada Anului Nou Lunar, şi au închis Oraşul Interzis din Beijing.

De asemenea, parcul de distracţii Disneyland de la Shanghai a fost închis pe termen nedeterminat.

Festivităţi speciale erau pregătite pentru Noul An Lunar al Şobolanului în zona Locuinţei lui Mickey Mouse.

830 de persoane sunt infectate

Autorităţile chineze au plasat sub carantină şi au închis nu mai puţin de 7 oraşe, informează BBC. Numărul deceselor a crescut: 26 de persoane şi-au pierdut viaţa până acum. Şi numărul persoanelor infectate a crescut şi a ajuns acum la 830.

Epidemia îşi are originea în oraşul central chinez Wuhan din provincia Hubei şi s-a răspândit în alte oraşe din China, inclusiv Beijing şi Shanghai.

În încercarea de a stopa răspândirea noului tip de virus, autorităţile chineze au luat decizia să suspende transportul public în mai multe localităţi din provincia Hubei, inclusiv în Wuhan, unde locuitorii au fost sfătuiţi să nu părăsească oraşul.

Autorităţile au anulat o serie de evenimente publice şi din alte părţi ale Chinei, care au loc în perioada Anului Nou Lunar, şi au închis Oraşul Interzis din Beijing.

OMS a anunţat că virusul din China nu este o urgenţă de nivel global. Didier Houssin, preşedintele comitetului de urgenţă al OMS, a declarat că s-au înregistrat foarte puţine cazuri în afara Chinei şi nu există dovezi că virusul s-a transmis de la o persoană la alta în afara acestei ţări.

Chinezii construiesc un spital special pentru pacienţii cu coronavirus

Wuhan, oraşul din care a pornit coronavirusul care s-a răspândit rapid, vrea să contruiască în timp record un spital în care să fie trataţi exclusiv pacienţii care au acest virus. Citeşte continuarea...

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici