CRIZA IMIGRANŢILOR: Guvernul danez a plasat mesaje care să descurajeze posibilii imigranţi în publicaţii din Liban

Guvernul danez a plasat mesaje care să descurajeze posibilii imigranţi în publicaţii din Liban, militând pentru măsuri mai restrictive pentru imigranţi, informează luni BBC News online.

612 afișări
Imaginea articolului CRIZA IMIGRANŢILOR: Guvernul danez a plasat mesaje care să descurajeze posibilii imigranţi în publicaţii din Liban

CRIZA IMIGRANŢILOR: Guvernul danez a plasat mesaje care să descurajeze posibilii imigranţi în publicaţii din Liban (Imagine: Hepta / Mediafax Foto)

"Danemarca a decis să înăsprească măsurile referitoare la refugiaţi în unele zone", începe un astfel de mesaj, atrăgând atenţia asupra aprobării recente de către Parlamentul danez a unei legi care prevede reducerea cu 50% a beneficiilor pentru noii refugiaţi sosiţi pe teritoriul Danemarcei.

În plus, într-un astfel de mesaj, Guvernul danez subliniază că "toţi cei cărora le vor fi respinse solicitările de azil vor fi nevoiţi să plece rapid din Danemarca".

În ultimele două zile, noi imigranţi au sosit în sudul Danemarcei din Germania, dar majoritatea a declarat că intenţionează să călătorească spre Suedia. Zeci de persoane au fost văzute pe drumul principal dintre zona de coastă din sud spre Copenhaga, relatează presa daneză luni.

Partidul Venstre (Liberal) aflat la guvernare a obţinut locul al treilea în urma alegerilor generale din 18 iunie 2015 după ce a desfăşurat o campanie anti-imigrare. Venstre se bazează să primească sprijin în procesul de descurajare a imigranţilor de a veni în Danemarca din partea Partidului Poporul Danez (DDP), care a ocupat a doua poziţie în clasamentul formaţiunilor politice în urma alegerilor din luna iunie.

Influenţa exercitată de DPP a dus la adoptarea unora dintre cele mai restrictive politici din UE în ultimii ani. DPP solicită ieşirea Danemarcei din zona Schengen, consolidarea controalelor la graniţă fiind una dintre principalele sale obiective.

Danemarca a optat deja pentru programul de relocare a solicitanţilor de azil propus de UE.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici