CRIZA IMIGRANŢILOR: Lech Walesa pledează pentru ajutorarea refugiaţilor şi anunţă că ar primi câţiva în locuinţa sa

Oamenii care fug din calea războaielor şi persecuţiei este necesar să fie ajutaţi, a pledat duminică fostul lider al Sindicatului Solidaritatea şi preşedinte al Poloniei Lech Walesa, anunţând că ar dori să primească câţiva refugiaţi în locuinţa sa, relatează AP în pagina electronică.

177 afișări
Imaginea articolului CRIZA IMIGRANŢILOR: Lech Walesa pledează pentru ajutorarea refugiaţilor şi anunţă că ar primi câţiva în locuinţa sa

Lech Walesa (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

"Trebuie să ne împărţim şi ultima felie de pâine cu cei aflaţi la nevoie. Suntem oameni. Ei se află într-o situaţie tragică", a declarat Walesa, un laureat al Premiului Nobel pentru Pace pentru lupta pe care a dus-o împotriva comunismului în anii '80.

El a făcut aceste declaraţii pentru postul privat de televiziune TVN24.

Întrebat de un jurnalist dacă ar fi dispus să primească refugiaţi în propria locuinţă, Walesa i-a răspuns că da, dar că mai întâi are nevoie de acordul soţiei sale.

Premierul finlandez Juha Sipila a anunţat sâmbătă că este pregătit să găzduiască în locuinţa sa refugiaţi, care se pot muta pe 1 ianuarie 2016.

De asemenea, Papa Francisc a îndemnat duminică toate parohiile şi comunităţile religioase din Europa să primească câte o familie de refugiaţi, într-un gest de solidaritate care va începe cu Vaticanul.

Aceste îndemnuri au loc în contextul în care UE este împărţită între a accepta sau nu o propunere franco-germană cu privire la introducerea unor cote obligatorii şi permanente de repartizare a refugiaţilor, într-un efort de ajutorare a celor mai afectate state de criza fără precedent a imigranţilor.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici