CRIZA IMIGRANŢILOR: Un incendiu a izbucnit într-o tabără de refugiaţi din Slovenia

Un incendiu a izbucnit, miercuri, într-o tabără de imigranţi din apropierea frontierei Sloveniei cu Croaţia, în care se aflau mii de persoane, informează site-ul agenţiei de presă AP.

235 afișări
Imaginea articolului CRIZA IMIGRANŢILOR: Un incendiu a izbucnit într-o tabără de refugiaţi din Slovenia

CRIZA IMIGRANŢILOR: Un incendiu a izbucnit într-o tabără de refugiaţi din Slovenia (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ Hepta)

Incendiul a izbucnit într-o tabără de imigranţi din oraşul Brezice, din sud-estul Sloveniei, aflat în apropierea frontierei cu Croaţia. În tabără se aflau mii de imigranţi, printre care şi copii.

Echipele de intervenţie au fost trimise la faţa locului pentru a ajuta imigranţii care inhalaseră fum. De asemenea, şi poliţia a intervenit pentru gestionarea situaţiei.

Câteva dintre corturile în care se adăposteau imigranţii au ars, dar focul a fost stins de pompieri.

Cauza incendiului este încă necunoscută de autorităţi, dar există presupuneri că imigranţii ar fi aprins focuri de tabără pentru a se încălzi din cauza temperaturilor scăzute.

Peste 20.000 de imigranţi au intrat în Slovenia de sâmbătă dimineaţă, pentru a-şi continua călătoria spre Austria. Cel puţin 6.000 de persoane şi-au petrecut noaptea de marţi spre miercuri în Slovenia, fiindu-le oferit adăpost în centre pentru refugiaţi.

Instabilitatea curentă din Slovenia a fost declanşată vineri după ce Ungaria a anunţat că îşi închide graniţa cu Croaţia pentru imigranţii clandestini. Astfel, toţi cei care intenţionau să ajungă din Croaţia în Ungaria pentru a-şi continua drumul spre Austria şi Germania s-au îndreptat înspre Slovenia, ca rută de tranzit.

În ultimele două zile, au fost trimişi 140 de militari sloveni pentru a acorda asistenţă poliţiei de frontieră.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici