CRIZA NORD COREEANĂ. Tiruri de rachete cu rază scurtă de acţiune către Marea Japoniei

Coreea de Nord a efectuat sâmbătă tiruri de rachete cu rază scurtă de acţiune către Marea Japoniei, aparent în cadrul unor manevre, a anunţat Ministerul sud-coreean al Apărării.

980 afișări
Imaginea articolului CRIZA NORD COREEANĂ. Tiruri de rachete cu rază scurtă de acţiune către Marea Japoniei

CRIZA NORD COREEANĂ. Tiruri de rachete cu rază scurtă de acţiune către Marea Japoniei

"Coreea de Nord a lansat două rachete ghidate în această (sâmbătă) dimineaţa şi încă una (sâmbătă) după-amiaza", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al ministerului. "Cele trei rachete au căzut în Marea Japoniei", a precizat el.

Coreea de Sud supraveghează îndeaproape tirurile de rachete efectuate de vecinul său de la nord, care include uneori lansări de rachete cu rază scurtă de acţiune în cadrul manevrelor sale militare.

Exerciţiul are loc în urma unor manevre comune între Statele Unite şi Coreea de Sud, săptămâna aceasta, calificate de Phenian drept o provocare "nejustificată" şi o pregătire de război.

Statele Unite şi Coreea de Sud se tem că testarea unei rachete cu rază medie de acţiune, de tip Musudan, ar putea să relanseze tensiuni, după al treilea test nuclear nord-coreean, în februarie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici