Croaţia, Albania şi Macedoania speră să fie invitate să adere la NATO, la Bucureşti

Croaţia, Albania şi Macedonia speră să fie invitate să adere la NATO în aprilie 2008, a declarat sâmbătă, la Split, şefa diplomaţiei croate, Kolinda Grabar-Kitarovici, citată de AFP.

1 afișare
Imaginea articolului Croaţia, Albania şi Macedoania speră să fie invitate să adere la NATO, la Bucureşti

Croaţia, Albania şi Macedoania speră să fie invitate să adere la NATO, la summitul din România

"Statele semnatare ale Cartei Adriatice speră să primească la Bucureşti o invitaţie de a deveni membre NATO", a declarat ea, făcând referire la summitul Alianţei Nord-Atlantice care va fi organizat în capitala României, în aprilie 2008.

La finalul unei întrevederi cu Grabar-Kitarovici, adjunctul secretarului de Stat american Rosemary DiCarlo a exprimat susţinerea Statelor Unite pentru candidatura celor trei ţări.

"Susţinem aspiraţia celor trei ţări candidate de a adera la NATO", a declarat ea. "Facem tot posibilul pentru ca ele să fie cele mai bune candidate până în aprilie 2008", a adăugat aceasta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici