Cum comentează presa rusă cazul cetăţeanului rus reţinut pentru spionaj în România

Presa rusă comentează pe larg cazul cetăţeanului rus reţinut pentru spionaj în România şi prezintă mai ales îndoielile diplomaţilor ruşi de la Bucureşti privind cetăţenia persoanei.

2141 afișări
Imaginea articolului Cum comentează presa rusă cazul cetăţeanului rus reţinut pentru spionaj în România

Cum comentează presa rusă cazul cetăţeanului rus reţinut pentru spionaj în România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Autorităţile române l-au învinuit pe un cetăţean rus de spionaj economic", anunţă site-ul de ştiri gazeta.ru. Autorul articolului susţine că un grup de cetăţeni români şi un rus sunt învinuiţi de spionaj în folosul Rusiei, câţiva angajaţi ai unei firme româneşti transmiţând documente clasificate cu informaţii despre rezerve de cupru din România.

"România învinuieşte un om de afaceri rus de spionaj industrial", informează site-ul de informaţii rbc.ru, precizând totodată că identitatea persoanei reţinute încă nu a fost oferită.

În pagina electronică, postul de radio Russkaia Slujba Novostei titrează: "Cetăţenia rusă a persoanei reţinute în România pentru spionaj deocamdată nu se confirmă", prezentând o reacţie a ambasadorului rus la Bucureşti, Oleg Malghinov: "Nu putem să spunem dacă este cetăţean rus".

Sub titlul "În România a fost reţinut un spion rus", agenţia de ştiri Interfax oferă reacţia secretarului III al Ambasadei Rusiei de la Bucureşti însărcinat de relaţia cu presa, Anatoli Luşakov, care menţionează că autorităţile române nu au notificat consulatului rus că la Bucureşti a fost reţinut un cetăţean rus şi "ambasada (Rusiei) a transmis o notă părţii române pentru a clarifica circumstanţele reţinerii".

"Un cetăţean rus suspect de spionaj a fost reţinut în România", titrează RIA Novosti, care prezintă reacţia unui diplomat rus de la Bucureşti că ambasada Rusiei verifică informaţia privind reţinerea unui cetăţean rus în România, afirmând "Cu asta se ocupă consulul" şi susţinând că este "greu de spus" dacă este cetăţean rus.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici