Cum îşi propun englezii să ajute planeta

  • În fiecare zi zborurile afectează negativ planeta prin emiterea a 50 de tone de CO2
  • O echipă de experţi din Anglia au găsit soluţia: folosirea amoniacului
  • Flota aeriană din prezent ar putea adopta noua metodă prin modificări relativ uşoare
733 afișări
Imaginea articolului Cum îşi propun englezii să ajute planeta

Cum îşi propun englezii să ajute planeta

Avioanele emit zilnic cel puţin 50 tone de CO2, care este un gaz cu efect de seră şi care contribuie la încălzirea globală.

Dacă îţi doreşti să zbori fără să distrugi planeta, află că experţii de la Reaction Engines din Oxford vor să salveze lumea cu avioane care nu vor mai polua.

Soluţia experţilor ar fi amoniacul. Ca să ardă mai bine vor adăuga şi hidrogen, gaz pe care îl vor scoate din amoniac.

Ei spun că în urma arderii vor rezulta apă şi azot şi asta e bine pentru că ele deja există în atmosferă.

Avioanele actuale ar putea folosi noul combustibil printr-o modificare relativ uşoară şi nu este nevoie de un nou model de avion.

Oamenii de ştiinţă caută investitori, iar proiectul ar putea deveni realitate peste câţiva ani.


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici