Alertă de securitate pe un aeroport german, din cauza unui pasager care voia sa prindă un avion

Autorităţile germane au suspendat luni cursele aeriene de pe aeroportul Koln-Bonn, după ce, potrivit poliţiei, un bărbat a încercat să evite controalele de securitate deoarece se grăbea să se îmbarcheze într-un avion cu destinaţia Portugalia, informează Deutsche Welle.

6217 afișări
Imaginea articolului Alertă de securitate pe un aeroport german, din cauza unui pasager care voia sa prindă un avion

Cursele aeriene de pe aeroportul Koln-Bonn din Germania, suspendate în urma unei alerte de securitate

Bărbatul, un spaniol în vârstă de 62 de ani, a pătruns luni într-o zonă de securitate fără a fi controlat, a informat poliţia.

Acesta a spus că încerca să găsească cea mai rapidă cale pentru a ajunge la avionul care urma să efectueze o cursă cu destinaţia Faro, Portugalia. Pe fondul incidentului a fost emisă o alertă de securitate, iar cel puţin cinci avioane nu au mai decolat.

Zborurile au fost reluate în condiţii normale luni după-amaiza, după ce Terminalul 1 al aeroportului a fost evacuat şi pasagerii au fost suspuşi din nou unor controale. Aproximativ 2.500 de pasageri au fost afectaţi de acest incident.

Responsabilii aeroportului au spus că traficul nu a fost întrerupt în totalitate, precizând că Terminalul 2 a funcţionat în continuare.

Publicaţia locală Kölner Stadt-Anzeiger a informat pe site că Ministerul german de Interne a creat o celulă de criză pentru a analiza situaţia.

Anterior, presa locală anunţa că toate cursele aeriene de pe aeroportul Koln-Bonn din Germania au fost suspendate, după ce o persoană a reuşit să evite controalele de securitate. Ziarul local Kölnische Rundschau a anunţat atunci că o persoană suspectă a pătruns în zona de securitate pe o uşă situată langă un supermarket.

Publicaţia Stadt-Anzeiger sublinia că toate avioanele aflate pe pista de decolare au fost nevoite să se întoarcă la terminal după ce a fost lansată alarma. O purtătoare de cuvânt al poliţiei federale a confirmat pentru agenţia DPA că toate zborurile au fost suspendate. Terminalul 1 va fi evacuat în curând, astfel încât identitatea fiecărei persoane să fie verificată din nou, a adăugat atunci ea.

Un incident similar a avut loc în luna martie, când o femeie a evitat controalele de securitate, ceea ce a condus la evacuarea unui terminal al aeroportului. Aproximativ 1.000 de pasageri au fost afectaţi de întârzierile cauzate de acel incident.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici