Cutremur resimţit la Montreal şi Ottawa

Un cutremur a fost resimţit miercuri, în jurul orei 17.45 GMT (20.45 ora României), la Montreal şi la Ottawa, capitala Canadei, au constatat jurnaliştii AFP.

30 afișări
Imaginea articolului Cutremur resimţit la Montreal şi Ottawa

Cutremur resimţit la Montreal şi Ottawa (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Mai multe clădiri din centrul capitalei canadiene au fost evacuate.

Potrivit unui seismolog contactat de Radio-Canada, cutremurul, care a fost resimţit până în Toronto, unde va începe sâmbătă reuniunea G20, a avut magnitudinea de 5,7 şi a fost localizat în regiunea Buckingham, la 25 de kilometri nord-est de Ottawa.

Institutul geologic american a evaluat cutremurul la 5,5 magnitudine de moment.

Pereţii imobilelor din centrul oraşului Montreal s-au zguduit timp de câteva zeci de secunde, a constatat un jurnalist al AFP. Niciun semn de panică nu a fost observat însă pe străzi. În schimb, în centrul capitalei mai multe clădiri mari au fost evacuate şi străzile s-au umplut de angajaţi ieşiţi de urgenţă din birouri. După trei sferturi de oră de la cutremur, aceştia încă nu aveau permisiunea de a intra în clădiri.

Astfel, sediul cotidianului Globe and Mail a fost evacuat integral.

Pe zidurile clădirii presei parlamentare se vedeau fisuri, în timp ce o fisură a apărut şi pe imobilul care găzduieşte biroul AFP din Ottawa.

Câteva zeci de cutremure de mică intensitate, asociate faliei Logan se produc în fiecare an în Quebec.

Ultimul seism important din regiune, cu magnitudinea de aproximativ 6, s-a produs în 1988 şi a provocat pagube minore, în special în regiunea Saguenay, la 500 de kilometri nord-est de Montreal. Acest cutremur a fost resimţit în metropola canadiană, unde a cauzat mai multă panică decât pagube.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici