Declaraţii controversate date de fostul preşedinte brazilian Lula Inacio da Silva: Zelenski este la fel de vinovat ca şi Putin pentru războiul din Ucraina

Fostul preşedinte brazilian Lula Inacio da Silva a declarat pentru revista TIME că preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi omologul rus Vladimir Putin împart vina pentru războiul din Ucraina.

4662 afișări
Imaginea articolului Declaraţii controversate date de fostul preşedinte brazilian Lula Inacio da Silva:  Zelenski este la fel de vinovat ca şi Putin pentru războiul din Ucraina

Declaraţii controversate date de fostul preşedinte brazilian Lula Inacio da Silva: Zelenski este la fel de vinovat ca şi Putin pentru războiul din Ucraina

"Şi acum, uneori stau şi îl privesc pe preşedintele Ucrainei vorbind la televizor, fiind aplaudat, fiind ovaţionat în picioare de toţi parlamentarii europeni. Acest tip este la fel de responsabil ca şi Putin pentru război. Pentru că, în război, nu există o singură persoană vinovată", a spus Da Silva.

Vorbind pentru TIME într-un interviu acordat cu ocazia lansării, la 7 mai, a precandidaturii sale pentru un al treilea mandat prezidenţial, Da Silva a declarat că Putin nu ar fi trebuit să invadeze Ucraina, dar că vina aparţine, de asemenea, Statelor Unite, NATO şi Uniunii Europene, relatează CNN.

"Care a fost motivul pentru invazia Ucrainei? NATO? Atunci SUA şi Europa ar fi trebuit să spună: "Ucraina nu va adera la NATO". Asta ar fi rezolvat problema. Cealaltă problemă a fost aderarea Ucrainei la UE. Europenii ar fi putut spune: "Nu, nu este momentul ca Ucraina să adere la UE, vom aştepta". Nu trebuiau să încurajeze confruntarea", a spus el.

Da Silva a continuat să califice comportamentul lui Zelenski drept "puţin ciudat", citând apariţiile frecvente ale preşedintelui ucrainean la televiziune.

"Se pare că el face parte din spectacol. El se află în parlamentul britanic, în parlamentul german, în parlamentul francez, în parlamentul italian, ca şi cum ar duce o campanie politică. El ar trebui să fie la masa negocierilor", a mai spus Lula Inacio da Silva.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici