Delegaţia UE la Chişinău a transmis că urmăreşte combaterea corupţiei şi reforma justiţiei / Republica Moldova va putea beneficia de un ajutor financiar suplimentar de până la 348 de milioane de euro

Şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, Peter Michalko, a declarat joi că principalele obiective urmărite de Blocul comunitar în relaţia cu Republica Moldova sunt combaterea corupţiei şi reforma justiţiei, relatează site-ul Radio Chişinău.

269 afișări
Imaginea articolului Delegaţia UE la Chişinău a transmis că urmăreşte combaterea corupţiei şi reforma justiţiei / Republica Moldova va putea beneficia de un ajutor financiar suplimentar de până la 348 de milioane de euro

Delegaţia UE la Chişinău a transmis că urmăreşte combaterea corupţiei şi reforma justiţiei / Republica Moldova va putea beneficia de un ajutor financiar suplimentar de până la 348 de milioane de euro

Michalko a menţionat că asistenţa macrofinanciară de 100 de milioane de euro va ajunge în Republica Moldova doar după ce vor fi respectate toate condiţiile prevăzute în Acordul de Asociere.

Chiar dacă printre aceste condiţii nu se regăseşte şi modificarea sistemului electoral, Bruxelles-ul urmăreşte cu atenţie acest subiect, a menţionat Peter Michalko.

Reprezentanţii Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău au mai anunţat că Republica Moldova va putea beneficia de un suport financiar suplimentar din partea Uniunii Europene de până la 348 de milioane de euro, în cadrul unui program bilateral pentru anii 2017-2020, bani destinaţi mai multor domenii.

"Asistenţa planificată în baza Cadrului Unic de Suport nu este efectuată sub formă de transferuri către autorităţi, ci este gestionată direct de delegaţia UE sau de parteneri. Investim aceşti bani în achiziţii, implementăm direct, sau oferim asistenţă tehnică", a precizat şeful Secţiei Operaţiuni din cadrul Delegaţiei Uniunii Europene, Aneil Singh.

O treime din suma totală a asistenţei pentru perioada 2017-2020 va fi direcţionată pentru proiecte de dezvoltare economică, 25% pentru sectorul energetic şi 15 la sută pentru buna guvernare. De asemenea, vor fi finanţate proiecte de gestionare a deşeurilor, alimentare cu apă, servicii de canalizare.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici