Demonstraţii pro şi contra întreruperilor de sarcină, în SUA

Organizaţii anti-avort au convocat demonstraţii la peste 200 de centre de planificare familială din Statele Unite pentru a impulsiona Congresul şi preşedintele american să stopeze finanţarea întreruperilor de sarcină, militanţii pro-avort au organizat contra-manifestaţii, informează Euronews.

1351 afișări
Imaginea articolului Demonstraţii pro şi contra întreruperilor de sarcină, în SUA

Demonstraţii pro şi contra întreruperilor de sarcină, în SUA

Susţinătorii centrelor de planificare familială au organizat la rândul lor 150 de contra-demonstraţii în exteriorul birourilor politicienilor şi clădirilor guvernamentale.

Activiştii anti-avort au comunicat că au fost impulsionaţi de rezultatele alegerilor prezideţiale şi a punerii în funcţie a susţinătorului lor Mike Pence.

În Washington, demonstranţii se vor întâlni în afara clădirii Curţii Supreme şi vor merge în marş până la un centru de planificare familală. Alte demonstraţii vor avea loc în 45 de alte state americane.

Asociaţia de Planificare Familială este o organizaţie cu o vechime de 100 de ani, care asigură servicii de sănătate precum controlul natalităţii, serviciul de întreruperi de sarcină fiind oferit în peste 650 de centre de sănătate ale acesteia.

Donald Trump, preşedintele SUA, a reinstituit o restricţie oficială care interzice finanţarea din fonduri federale a organizaţiilor globale ce efectuează şi promovează întreruperile de sarcină.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici