Descoperire horror în Canada: rămăşiţele a 215 copii îngropaţi lângă o şcoală!

  • Copiii erau elevi ai şcolii rezidenţiale indiene Kamloops din Columbia Britanică, care s-a închis în 1978.
  • ”Capitol ruşinos şi întunecat din istoria noastră”, a scris premierul canadian Trudeau.
3226 afișări
Imaginea articolului Descoperire horror în Canada: rămăşiţele a 215 copii îngropaţi lângă o şcoală!

Şcoala rezidenţială indienă Kamloops

Rămăşiţele a 215 copii, unii cu vârsta de până în trei ani, au fost găsite pe locul unei foste şcoli rezidenţiale pentru copii indigeni, o descoperire pe care prim-ministrul canadian Justin Trudeau a descris-o vineri drept sfâşietoare, informează Reuters.

Copiii erau elevi ai şcolii rezidenţiale indiene Kamloops din Columbia Britanică, care s-a închis în 1978, conform indigenilor Tk'emlúps te Secwepemc, care au spus că rămăşiţele au fost găsite cu ajutorul unui specialist în detectarea cu un radar care pătrunde în sol.

"Aveam cunoştinţă despre asta în comunitatea noastră şi am putut să verificăm", a spus într-o declaraţie şefa Tk'emlúps te Secwepemc, Rosanne Casimir.

"În acest moment, avem mai multe întrebări decât răspunsuri", a adăugat Rosanne Casimir.

„Ştirile de la fosta şcoală rezidenţială Kamloops îmi frâng inima. Este o amintire dureroasă a acelui capitol întunecat şi ruşinos din istoria ţării noastre. Mă gândesc la toţi cei afectaţi de această veste dureroasă. Suntem aici pentru voi”, a scris pe Twitter, vineri, premierul canadian Justin Trudeau.

Sistemul şcolilor rezidenţiale din Canada, care a separat forţat copiii indigeni de familiile lor, a constituit un genocid cultural, conform concluziilor unei anchete din 2015, care a durat şase ani.

Raportul a documentat abuzuri fizice oribile, violuri, malnutriţie şi alte atrocităţi suferite de mulţi din cei 150.000 de copii care au frecventat acest tip de şcoli, administrate, de obicei, de biserici creştine din partea Ottawa în perioada dintre 1840 şi anii 1990.

S-a constatat că un număr de peste 4.100 copii au murit în perioada frecventării acestor şcoli rezidenţiale.

Moartea celor 215 copii, îngropaţi pe terenul celei mai mari şcoli rezidenţiale din Canada, se pare că nu a fost inclusă în acest bilanţ şi nici nu a fost documentată până la această descoperire.

În 2008, guvernul canadian şi-a cerut scuze oficial pentru acest sistem de educaţie.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici