DEZBATEREA Joe Biden - Paul Ryan: Cei doi candidaţi, criticaţi de taberele adverse pentru stilul şi argumentele din cursul dezbaterii

Candidaţii la vicepreşedinţie Joe Biden şi Paul Ryan şi-au prezentat argumentele cu privire la impozite, terorism, Medicare şi Iran, însă stilul lor personal este cel care influenţează percepţia publică asupra prestaţiei din timpul dezbaterii, arată un comentariu Wall Street Journal.

193 afișări
Imaginea articolului DEZBATEREA Joe Biden - Paul Ryan: Cei doi candidaţi, criticaţi de taberele adverse pentru stilul şi argumentele din cursul dezbaterii

Joe Biden - Paul Ryan (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Biden a zâmbit larg şi a râs în barbă în cursul dezbaterii, ca reacţie faţă de comentariile lui Ryan, o atitudine prezentată de către republicani ca nepotrivită. În aceeaşi seară, Comitetul Naţional Republican (RNC) a postat online un montaj video în care Biden apare râzând şi întrerupându-l pe Ryan în cursul dezbaterii, intitulat "Laughing at the issues" (Râzând de probleme). Însă democraţii au replicat imediat, subliniind că vicepreşedintele în exerciţiu a dat dovadă de spontaneitate, apreciată de public, comentează Wall Street Journal în ediţia online.

Ambele părţi sunt de părere că cei doi au prezentat argumente consistente pentru a-şi atinge scopul. Ryan a arătat că poate face faţă funcţiei de preşedinte, dacă va fi necesar, au apreciat republicanii, utilizând dezbaterea pentru a mobiliza membrii nucleului partidului prin subiecte ca eforturile de reducere a deficitului bugetar şi avortul. În schimb, Biden a arătat că el şi preşedintele Barack Obama au un plan pe termen lung pentru americani şi sunt entuziasmaţi de acesta.

După dezbaterea între candidaţii la preşedinţie de săptămâna trecută, la Denver, numeroşi democraţi au fost nemulţumiţi de prestaţia lui Obama. Ei au vrut să vadă din partea lui Biden un nivel de energie care i-a lipsit preşedintelui. În urma dezbaterii de miercuri seara, democraţii au apreciat că Biden s-a ridicat la nivelul aşteptărilor. Steve Elmendorf, adjunctul şefului de campanie al senatorului John Kerry în 2004, apreciază că Biden a fost "pasional, personal şi plin de substanţă".

Ryan, în schimb, s-a confruntat cu o provocare de alt tip. El este cu o generaţie mai tânăr decât vicepreşedintele american. Un republican, Vin Weber, fost congresman din Minnesota, a apreciat înainte de dezbatere că este important ca Ryan să nu pară că este "un puşti tocilar". De asemenea, republicanii sunt de părere că acesta a afişat un nivel "potrivit" de seriozitate.

"Ryan a fost calm, a fost măsurat şi nu a devenit emoţional. A fost bine motivat. Joe Biden a fost la polul opus al calmului măsurat al lui Ryan. A fost excentric, agresiv şi l-a întrerupt", a apreciat Matt Schlapp, un director politic la Casa Albă din primul mandat al lui George W. Bush.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici