Dezvăluiri despre ministrul rus de Externe: Când se enervează Serghei Lavrov şi ce face în timpul liber

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov afirmă că este "greu de enervat", datorită unei experienţe diplomatice bogate, şi a recunoscut că poartă tricouri ale brandului rus "Oamenii politicoşi", devenit cunoscut după evenimentele din Crimeea, relatează agenţia Itar-Tass, în pagina electronică.

2960 afișări
Imaginea articolului Dezvăluiri despre ministrul rus de Externe: Când se enervează Serghei Lavrov şi ce face în timpul liber

Serghei Lavrov (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Doar un novice îşi poate permite să-şi piardă capul când nu poate găsi o ieşire din situaţie, eu însă, slavă Domnului, am reuşit să văd multe de-a lungul carierei mele diplomatice", a declarat Lavrov.

"Răbdarea, de care are nevoie orice persoană, este foarte preţuită în profesia noastră. Sunt greu de enervat, dar nu riscaţi să verificaţi acest fapt", glumeşte ministrul rus, într-un interviu pentru Itar-Tass, publicat joi dimineaţa.

El a relatat că a reuşit să se odihnească "puţin vara aceasta".

"Subliniez că m-am odihnit în Rusia", a afirmat Lavrov, menţionând că atunci când a acceptat postul de ministru de Externe, i-a cerut preşedintelui Vladimir Putin dreptul de a pleca la odihna o dată în an, fără pază şi în compania prietenilor.

"Aceasta a fost rugămintea mea, pe care Vladimir Vladimirovici (Putin) a susţinut-o", a adăugat el, menţionând că preşedintele rus este o persoană care "te lasă să-ţi expui părerea şi niciodată nu impune ultimatumuri".

De asemenea, Putin este "foarte atent şi poate asculta ca nimeni altul", a afirmat Lavrov.

El a mărturisit că îi place să cânte la chitară, dar în prezent cântă mai rar.

"Pentru aceasta trebuie să ai dispoziţie bună şi companie", a explicat ministrul.

Lavrov a recunoscut că nu este foarte interesat de gastronomie, iar în timpul liber urmăreşte posturile de ştiri din Rusia, CNN, BBC şi postul ucrainean News One".

Ministrul rus a mai spus că are tricouri cu ale brandului "Oamenii politicoşi", care a devenit cunoscut după anexarea Crimeei de către Rusia şi care ilustrează militari proruşi.

"Am primit în dar câteva. Îmi plac în special cele pe care sunt apar imagini cu persoane purtând măşti şi ochelari", a adăugat el.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici