Diplomaţie: Honduras ar putea renunţa la relaţia cu Taiwan pentru a coopera cu China

Taiwanul riscă să piardă unul dintre puţinii săi aliaţi oficiali, Honduras, deoarece naţiunea din America Centrală încearcă să stabilească relaţii apropiate cu China.

645 afișări
Imaginea articolului Diplomaţie: Honduras ar putea renunţa la relaţia cu Taiwan pentru a coopera cu China

Diplomaţie: Honduras ar putea renunţa la relaţia cu Taiwan pentru a coopera cu China

Preşedintele din Honduras, Xiomara Castro, a declarat că scopul său este să extindă angajamentele externe, potrivit BBC. Cu câteva săptămâni înainte de anunţ, guvernul său a declarat că negociază cu China pentru a construi un baraj. De asemenea, Beijingul a împrumutat Hondurasului 300 de milioane de dolari pentru un proiect similar în 2021.

Taiwanul a reacţionat prompt, avertizând Hondurasul să nu cadă în „capcana" Chinei.

China încearcă de mult timp să izoleze Taiwanul şi le interzice partenerilor săi să menţină legături cu insula pe care o consideră parte a teritoriului său. Taiwanul a pierdut opt aliaţi diplomatici din 2016.

În cazul în care Honduras ar trece de partea Chinei, Taiwanul ar mai fi recunoscut oficial doar de 13 guverne.

De asemenea, acest lucru va extinde influenţa Beijingului într-o regiune care, din punct de vedere istoric, a fost de partea SUA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici