Discuţii NATO-Rusia, pentru instalarea unui reprezentant FSB la Bruxelles

Rusia şi NATO poartă discuţii privind instalarea la Bruxelles a unui reprezentant al serviciilor de informaţii ruse (FSB), în vederea intensificării cooperării antiteroriste, au declarat, joi, surse diplomatice.

30 afișări
Imaginea articolului Discuţii NATO-Rusia, pentru instalarea unui reprezentant FSB la Bruxelles

Discuţii NATO-Rusia, pentru instalarea unui reprezentant FSB la Bruxelles (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Au loc discuţii privind numirea unui reprezentant al FSB, care să aibă sediul la Bruxelles, pentru a asigura legătura cu NATO în probleme de antiterorism", a declarat un membru al delegaţiei ruse la Alianţa Nord-Atlantică.

"Rămân de negociat detaliile practice, în principal trebuie stabilit dacă va fi acreditat la NATO sau în Belgia", a adăugat sursa citată.

Un oficial NATO a confirmat că "nu există o opoziţie de principiu în ceea ce priveşte desemnarea unui reprezentant al FSB", afirmând însă că "aranjamentele privind acest post sunt în curs de stabilire".

"Există contacte foarte frecvente" între NATO şi Rusia, în special în probleme legate de terorism, a adăugat sursa citată. "Săptămâna trecută, au venit experţi ruşi" la sediul din Bruxelles al Alianţei Nord-Atlantice, pentru "a discuta despre un schimb de informaţii secrete", a spus oficialul citat, refuzând să precizeze subiectul acestora.

După tensiunile provocate de războiul ruso-georgian din august 2008 şi cele determinate de proiectul american antirachetă din Europa, relansarea coooperării dintre Moscova şi Occident a fost subiect central al ultimelor reuniuni ale ambasadorilor NATO şi Rusiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici