Discuţiile privind aderarea României şi Bulgariei la Schengen, amânate pentru 2012

Aderarea României şi Bulgariei la Schengen ar putea să nu fie discutată la reuniunea de marţi a Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne, a declarat un diplomat european de rang înalt, citat de site-ul Novinite.com.

1107 afișări
Imaginea articolului Discuţiile privind aderarea României şi Bulgariei la Schengen, amânate pentru 2012

Discuţiile privind aderarea României şi Bulgariei la Schengen, amânate pentru 2012

Această decizie ar fi fost motivată de faptul că nu s-a înregistrat nicio evoluţie pozitivă, a declarat diplomatul pentru dnevnik.bg. Comentariile sale intervin în urma anunţului de săptămâna trecută al Olandei cu privire la menţinerea atitudinii sale faţă de aderarea la Schengen a României şi Bulgariei.

Astfel, o decizie în acest sens va fi amânată pentru 2012.

Diplomatul a adăugat că preşedinţia poloneză a UE susţine o aderare în etape a celor două ţări la Schengen, începând cu deschiderea graniţelor maritime şi aeriene la sfârşitul lui martie 2012, dar Olanda a decis încă o dată să blocheze acest proces.

Vineri, liderii celor 27 de state membre UE, reuniţi la Bruxelles în cadrul ultimului lor summit din 2011, au amânat încă o dată aderarea României şi Bulgariei.

Guvernul olandez a invocat rezultatele nesatisfăcătoare ale luptei împotriva corupţiei şi crimei organizate în explicarea opoziţiei sale. Olanda a rămas singurul stat UE care se opune aderării României şi Bulgariei la Schengen, după ce Finlanda şi-a modificat atitudinea în noiembrie, acceptând o aderare în etape.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici