- Home
- Video
- Politic
- Vești bune
- Economic
- Social
- Externe
- Healthcare Trends
- Marius Tucă Show
- Gândurile lui Cristoiu
- Coronavirus
- Facem România bine
Dmitri Medvedev: Lecţia catastrofelor de la Fukushima şi Cernobîl este că "trebuie spus adevărul"
Principala lecţie a catastrofelor de la Fukushima şi Cernobîl este că "adevărul trebuie spus", a declarat, luni, preşedintele rus, Dmitri Medvedev, cu o zi înaintea împlinirii a 25 de ani de la catastrofa nucleară produsă la centrala ucraineană.

Dmitri Medvedev: Lecţia catastrofelor de la Fukushima şi Cernobîl este că "trebuie spus adevărul" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Principala lecţie este este că oamenilor trebuie să li se spună adevărul, pentru că lumea este atât de fragilă, iar noi suntem atât de interdependenţi, încât orice încercare de a ascunde adevărul, de a nu spune nimic (...) duce la tragedii", a afirmat el, în cursul unei ceremonii desfăşurate la Kremlin.
Medvedev a anunţat că va merge marţi la Cernobîl, pentru a participa la ceremoniile organizate la împlinirea a 25 de ani de la producerea catastrofei. "Mâine voi merge la Cernobîl. Vreau să mă întâlnesc acolo cu omologii mei, dar şi cu oamenii care au participat la lichidarea consecinţelor accidentului", a spus el.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Evoluția pandemiei de COVID-19 în lume. Țările din Europa care se pregătesc pentru valul trei
-
Sorin Cîmpeanu, despre 1 Martie: „Nu e un pericol păstrarea tradiţiei de a oferi o floare sau un mărţişor”
-
Aleksei Navalnîi a fost transferat într-un alt penitenciar. Anunţul autorităţilor ruse
-
COMENTARIU Crenguţa Nicolae: Ia-ţi paşaport de vaccinare, arată că îţi pasă!
La 26 aprilie 1986, la ora 1.23, reactorul numărul 4 al centralei de la Cernobîl a explodat în cursul unui test, ca urmare a unei erori de manipulare, provocând emisii radioactive echivalente cu cel puţin 200 de bombe de la Hiroshima, care au contaminat o mare parte a Europei.
Puterea sovietică a încercat să ascundă accidentul, ulterior făcând tentative de a minimiza gravitatea acestuia. Evacuarea localităţii Pripiat, care avea 48.000 de locuitori şi se afla la numai 3 kilometri de centrală, a avut loc abia în după-amiaza zilei de 27 aprilie.
Uniunea Sovietică a recunoscut producerea exploziei abia după trei zile, când norul radioactiv a ajuns deasupra Suediei, care a alertat întreaga lume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.




TACATACA.PROSPORT.RO

CANCAN.RO

