Dmitri Rogozin: NATO a ascultat Moscova în ceea ce priveşte Georgia şi Ucraina

Refuzul NATO de a primi pentru moment în rândurile sale Ucraina şi Georgia a arătat clar că Alianţa a ascultat argumentele Moscovei, a apreciat joi reprezentantul rus la NATO, Dmitri Rogozin.

16 afișări
Imaginea articolului Dmitri Rogozin: NATO a ascultat Moscova în ceea ce priveşte Georgia şi Ucraina

Dmitri Rogozin: NATO a ascultat Moscova în ceea ce priveşte Georgia şi Ucraina (Imagine: Mediafax Foto)

"Este evident că au fost ascultate argumentele Rusiei, dar nu numai acestea au contat", a declarat Rogozin, într-un interviu publicat joi de cotidianul rus Kommersant.

La Moscova, această decizie a fost primită "calm" şi nu a provocat "strigăte victorioase", întrucât aceasta a fost "aşteptată", a precizat diplomatul.

Potrivit acestuia, decizia de a lăsa Georgia şi Ucraina la uşa Alianţei Nord-Atlantice a fost luată în urma analizării situaţiei din cele două foste republici sovietice de către statele memebre NATO.

Liderii NATO s-au angajat, în cadrul summitului de la Bucureşti al Alianţei, să admită Tbilisi şi Kievul în rândurile lor. Dar Georgia şi Ucraina au eşuat în obţinerea accesului la Planul de Acţiune în vederea Aderării (MAP).

Rusia se opune vehement extinderii NATO către frontierele sale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici