Documente ale unei centru nuclear german, găsite într-un apartament din Belgia al lui Abdeslam. Germania respinge informaţiile

Documente ale unui centru de cercetare nucleară din Germania au fost descoperite în apartamentul din comuna Molenbeek, de la periferia Bruxellesului, lui Salah Abdeslam, islamistul arestat pentru implicare în atentatele din Paris, susţine grupul german de presă Redaktionsnetzwerk (RND).

1714 afișări
Imaginea articolului Documente ale unei centru nuclear german, găsite într-un apartament din Belgia al lui Abdeslam. Germania respinge informaţiile

Documente ale unei centru nuclear german, găsite într-un apartament din Belgia al lui Abdeslam

UPDATE: Germania respinge informaţiile despre documentele unui centru nuclear găsite asupra lui Abdeslam

Serviciile secrete germane au negat informaţiile potrivit cărora ar fi sesizat parlamentarii germani că în apartamentul lui Abdeslam din Bruxelles ar fi fost descoperite documente despre centrul de cercetare nucleară din oraşul german Julich,după cum anunţase grupul de presă Redaktionsnetzwerk(RND).

Georg Maassen, şeful serviciilor secrete germane BfV, ar fi informat, la finalul lunii martie, comisia parlamentară de care aparţine, despre această descoperire, preciza, joi, grupul german de presă, citând surse din cadrul acestei comisii.

"Acest lucru nu este adevărat", a declarat un purtător de cuvânt din cadrul BfV.

"Nu avem nicio informaţie despre acest caz. Directorul Maassen nu a discutat niciodată cu niciun membru al parlamentului", a adăugat purtătorul de cuvânt.

RND susţine că printre documentele descoperite în apartamentul din comuna Molenbeek, de la periferia Bruxellesului, a lui Salah Abdeslam, despre care se scrie că este singurul supravieţuitor al comandamentului terorist care a comis atentatele din 13 noiembrie, figurează articole despre centrul de cercetare nucleară din Julich, vestul Germaniei, găsite pe internet, precum şi poze ale directorului instituţiei, Wolfgang Marquardt.

La centrul de cercetare nucleară sunt depozitate, în general, deşeuri nucleare, fiind situat în vestul ţării, în apropiere de frontiera cu Belgia.

Dar conducerea centrului spune că nu a fost informată despre nicio astfel de ameninţare.

Salah Abdeslam a fost arestat în Bruxelles, pe 18 martie, după mai bine de patru luni în care s-a ascuns de autorităţi, după ce nu s-ar mai fi detonat pe Stade de France din Paris, în seria de atentate din noiembrie soldată cu 130 de morţi.


Georg Maassen, şeful serviciilor secrete germane, a informat, la finalul lunii martie, comisia parlamentară de care aparţine, despre această descoperire, precizează grupul german de presă, citând surse din cadrul acestei comisii.

Printre documentele descoperite în apartamentul lui Abdeslam, despre care se scrie că este singurul supravieţuitor al comandamentului terorist care a comis atentatele din 13 noiembrie, figurează articole despre centrul de cercetare nucleară din Julich, vestul Germaniei, găsite pe internet, precum şi poze ale directorului instituţiei, Wolfgang Marquardt, potrivit RND.

La centrul de cercetare nucleară sunt depozitate, în general, deşeuri nucleare, fiind situat în vestul ţării, în apropiere de frontiera cu Belgia.

Dar conducerea centrului spune că nu a fost informată despre nicio astfel de ameninţare.

Niciun reprezentat al serviciilor secrete germane nu a fost disponibil pentru a comenta aceste informaţii.

Salah Abdeslam a fost arestat în Bruxelles, pe 18 martie, după mai bine de patru luni în care s-a ascuns de autorităţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici