Dodon: Consiliul Societăţii Civile solicită ca Băsescu să fie declarat persona non-grata în Republica Moldova

Preşedintele moldovean Igod Dodon a declarat că mai multe comisii ale Consiliului Societăţii Civile pe lângă Preşedintele Republicii Moldova solicită demararea procedurii de declarare persona non-grata a lui Traian Băsescu.

612 afișări
Imaginea articolului Dodon: Consiliul Societăţii Civile solicită ca Băsescu să fie declarat persona non-grata în Republica Moldova

Dodon: Consiliul Societăţii Civile solicită ca Băsescu să fie declarat persona non-grata în Republica Moldova

Dodon a scris pe pagina sa de Facebook că aceste comisii solicită iniţierea procedurii de declarare persona non-grata în Republica Moldova a fostului preşedinte al României.

Potrivit unui procesele verbale al Comisiei pentru consolidarea statalităţii şi reintegrarea ţării, Traian Băsescu este acuzat că "atentează la securitatea naţională a Republicii Moldova, propagă xenofobia, moldofobia, rusofobia şi seamănă neîncredere în valorile naţional-statale ale Republicii Moldova".

Comisia mai afirmă că autorităţile moldovene nu întreprind acţiuni concrete pentru combaterea ideologiei şi activităţilor unioniste în mass-media şi sistemul educaţional din Republica Moldova. Astfel, comisia propune abordarea chestiunii combaterii unionismului, spunând că acest fenomen "a devenit o problemă stringentă de securitate naţională" pentru statul moldovean.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici