Doi complici ai teroristului Salah Abdeslam depistaţi de Ungaria, căutaţi activ în Franţa şi Belgia

Autorităţile din Franţa şi Belgia caută activ doi islamişti semnalaţi de autorităţile ungare suspectaţi de legături organizatorul atacurilor teroriste de la Paris, Salah Abdeslam, anunţă Parchetul federal belgian, citat de ziarul Le Figaro.

3155 afișări
Imaginea articolului Doi complici ai teroristului Salah Abdeslam depistaţi de Ungaria, căutaţi activ în Franţa şi Belgia

Doi complici ai teroristului Salah Abdeslam depistaţi de Ungaria, căutaţi activ în Franţa şi Belgia

"Doi noi suspecţi sunt căutaţi activ de poliţia din Belgia şi Franţa", a transmis Parchetul belgian.

Cei doi indivizi fuseseră depistaţi cu acte false de identitate la frontiera Ungariei, în septembrie.

Potrivit anchetatorilor, Salah Abdeslam s-a deplasat în Ungaria de două ori în luna septembrie.

Pe 9 septembrie, islamistul a fost verificat la frontiera Ungariei cu Austria, în compania a doi indivizi care aveau documente de identitate false.

Salah Abdeslam probabil a traversat Europa şi a ajuns în zone din Siria ocupate de reţeaua teroristă Stat Islamic, susţin surse din cadrul serviciilor secrete franceze. Islamistul în vârstă de 26 de ani este dat în urmărire pentru implicare în atacurile teroriste comise pe 13-14 noiembrie la Paris, unde teroriştii au omorât 130 de persoane. Atentatele au fost revendicate de reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic, activă în Siria şi Irak.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici