Doi extremişti islamici, reţinuţi sub suspiciunea că ar fi plănuit să comită un atentat în Germania

Poliţia din oraşul german Gottingen a anunţat că a reţinut joi doi extremişti islamici care sunt suspectaţi că ar fi plănuit să comită un atac terorist, relatează cotidianul The New York Times pe pagina electronică.

625 afișări
Imaginea articolului Doi extremişti islamici, reţinuţi sub suspiciunea că ar fi plănuit să comită un atentat în Germania

Doi extremişti islamici, reţinuţi sub suspiciunea că ar fi plănuit să comită un atentat în Germania

Autorităţile au mai comunicat că suspecţii, un algerian în vârstă de 27 de ani şi un nigerian de 23 de ani, au fost reţinuţi în urma unor percheziţii efectuate în cursul dimineţii de joi la doisprezece adrese din zona oraşului Gottingen.

Uew Luehrig, şeful poliţiei din Gottingen, a declarat că informaţiile privind un posibil plan de atac s-au acumulat tot mai mult în ultimele zile astfel că a fost decisă reţinerea celor doi.

Aceştia locuiau în oraş şi erau activi în cercurile salafiste (n.red. - mişcare islamică ultraconservatoare) din regiune.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici