Donald Trump a amânat vizita la Londra din cauza unor posibile proteste

Preşedintele american Donald Trump a anulat joi, vizita pe care ar fi trebuit să o efectueze la Londra pentru a deschide noua ambasadă a Statelor Unite, din cauza îngrijorării că ar putea provoca proteste, informează site-ul cotidianului The Guardian.

213 afișări
Imaginea articolului Donald Trump a amânat vizita la Londra din cauza unor posibile proteste

Donald Trump a amânat vizita la Londra din cauza unor posibile proteste

Surse guvernamentale au sugerat, în schimb, că există posibilitatea ca secretarul de Stat Rex Tillerson să se afle la deschiderea ambasadei de la Londra.

Premierul britanic Theresa May l-a invitat pe Donald Trump să viziteze Londra în urma vizitei acesteia la Casa Albă.

Data nu a fost stabilită din cauză că mai mulţi activişti au promis că vor organiza manifestaţii, iar câţiva membri ai Parlamentului s-au arătat determinaţi să nu îi permită oficialului american să se adreseze în faţa instituţiei.

Guvernul britanic a refuzat să confirme dacă vizita lui Donald Trump a fost cu adevărat anulată, repetând că "o invitaţie a fost transmisă şi acceptată, însă data nu a fost setată încă".

Relaţiile cu preşedintele american au ajuns la un nivel scăzut la sfârşitul anului trecut, când premierul Theresa Mai a criticat decizia acestuia de a distribui, pe reţeaua de socializare Twitter, materiale anti-musulmane postate iniţial de către un politician britanic de extremă dreaptă

Ca reacţie, Donald Trump i-a sugerat să se axeze pe terorismul care afectează Marea Britanie.

Ambasadorul SUA la Londra, Woody Johnson, a declarat că "preşedintele şi premierul au o relaţie foarte, foarte bună", adăugând că Donald Trump o admiră pe Theresa May.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici