Secretarul Trezoreriei SUA este de părere că Donald Trump va impune noi sancţiuni Iranului

Secretarul Departamentului de Trezorerie al Statelor Unite, Steve Mnuchin, a declarat, joi, că se aşteaptă ca preşedintele american Donald Trump să impună noi sancţiuni Iranului, în pofida acordului nuclear semnat în 2015, informează site-ul postului BBC.

137 afișări
Imaginea articolului Secretarul Trezoreriei SUA este de părere că Donald Trump va impune noi sancţiuni Iranului

Secretarul Trezoreriei SUA este de părere că Donald Trump va impune noi sancţiuni Iranului

Preşedintele Donald Trump ar putea vineri să decidă dacă va renunţa la intensificarea sancţiunilor impuse Iranului, aşa cum este prevăzut în acordul nucleat.

Liderii Europeni îl încurajează pe Donald Trump să acţioneze în favoarea acordului, deoarece acesta este considerat vital pentru securitatea internaţională.

Preşedintele Statelor Unite a criticat înţelegerea, care a dus la retragerea sancţiunilor în locul limitării activităţii nucleare de către Teheran.

Steve Mnuchin a declarat reporterilor că aşteaptă ca noi penalităţi să fie anunţate vineri.

"Continuăm să privim în direcţia lor. Le-am lansat deja şi consider că vă puteţi aştepta la apariţia unor noi sancţiuni", a declarat Secretarul Departamentului de Trezorerie.

Donald Trump suţine că îşi doreşte modificarea înţelegerii, sau retragerea completă a Statelor Unite din acordul nuclear.

În luna octombrie, preşedintele SUA a anunţat că va sesiza Congresul şi se va consulta cu aliaţii pentru remedierea "lacunelor" Acordului nuclear din 2015, "astfel încât Iranul să nu poată ameninţa lumea cu arme nucleare".

Pe 14 iulie 2015, Iranul şi P5+1 (cei cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate ONU şi Germania) au ajuns la un acord nuclear cu Iranul, care prevedea ridicarea sancţiunilor impuse acestuia de către ONU şi UE, iar în schimb Teheranul se angaja să-şi poziţioneze programul nuclear sub controlul internaţional. Implementarea acordului a început pe 16 ianuarie 2016.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici