Donald Trump a participat la ceremonia de deschidere a summitului ASEAN de la Manila

Preşedintele american Donald Trump a participat luni la ceremonia de deschidere a summitului Asociaţia Naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN) de la Manila, unde s-a întâlnit cu preşedintele filipinez Rodrigo Duterte şi cu premierii Japoniei şi Australiei, relatează site-ul agenţiei Reuters.

517 afișări
Imaginea articolului Donald Trump a participat la ceremonia de deschidere a summitului ASEAN de la Manila

Donald Trump a participat la ceremonia de deschidere a summitului ASEAN de la Manila

După discuţiile cu Shinzo Abe şi cu Malcolm Turnbull, Donald Trump a precizat că s-au înregistrat progrese importante în negocierile privind comerţul, iar tensiunile din Peninsula Coreeană au fost abordate.

Liderul de la Casa Albă a mai spus că va face un "anunţ important" în cursul zilei de miercuri, de la Washington, privind concluziile turneului din Asia, indicând comerţul şi Coreea de Nord drept principalele subiecte.

Premierul australian Malcolm Turnbull a declarat că "imprudenţa" Coreei de Nord trebuie oprită, în timp ce premierul Japoniei a subliniat că obiectivul principal este asigurarea păcii şi stabilităţii în regiune.

În cadrul ceremoniei summitului ASEAN, liderii mondiali s-au aliniat pentru fotografii, iar Donald Trump a stat lângă Rodrigo Duterte. Fiecare lider şi-a aşezat mâna dreaptă peste mâna stângă a persoanei de lângă el, ca parte a unei tradiţionale strângeri de mână.

La Manila, Trump urmează să aibă o întrevedere separată cu preşedintele filipinez, apoi cu premierul indian Narendra Modi.

Summitul ASEAN reprezintă finalul turneului din Asia pentru preşedintele Statelor Unite, care a fost în Japonia, Coreea de Sud, China şi Vietnam, în perioada 3-13 noiembrie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici