Donald Trump a revocat o directivă a lui Obama în privinţa folosirii toaletelor de către elevii transsexuali

Administraţia Donald Trump a revocat o directivă emisă de predecesorul său, Barack Obama, ce permitea elevilor transsexuali din şcolile publice să folosească toaletele corespunzătoare identităţii sexuale cu care aceştia se simt compatibili, informează BBC News.

11329 afișări
Imaginea articolului Donald Trump a revocat o directivă a lui Obama în privinţa folosirii toaletelor de către elevii transsexuali

Donald Trump a revocat o directivă a lui Obama în privinţa folosirii toaletelor de către elevii transsexuali

Criticii însă au afirmat că această directivă ameninţa siguranţa şi intimitatea altor elevi.

În cadrul unei scrisori trimise miercuri pentru a sublinia revocarea directivei, se susţinea faptul că legea emisă în timpul administraţiei Barack Obama crea confuzie.

În luna mai, departamentele de Justiţie şi Educaţie din SUA au trimis instrucţiuni şcolilor publice pentru ca acestea să permită elevilor să folosească toaletele corespunzătoare identităţii lor sexuale.

Deşi directiva lui Barack Obama nu avea un caracter obligatoriu din punct de vedere juridic, a existat o avertizare în privinţa pierderii finanţărilor, în cazul în care şcolile nu ar fi aplicat noul sistem de ghidare.

Revocarea emisă de Donald Trump nu va avea un impact imediat asupra şcolilor, directiva lui Barack Obama fiind temporar suspendată de către un judecător din Texas, în luna august.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici